OmsHeerenHuis.nl

Preken van ds. D.Ch. Overduin

Catechismus

Overzicht Overzicht Zoek Zoek Boven Boven
Download details
Zondag 5 v/a 12/15 - Van des mensen verlossing - Er moet betaald worden - 1979 Zondag 5 v/a 12/15 - Van des mensen verlossing - Er moet betaald worden - 1979
Datum 22-4-1979 - middagdienst - ds.D.Chr.Overduin.

---------------

Heidelbergse Catechismus Zondag 5 v/a 12/15.

Vraag 12. - Aangezien wij dan naar het rechtvaardig oordeel Gods tijdelijke en eeuwige straf verdiend hebben, is er enig middel, waardoor wij deze straf zouden kunnen ontgaan en wederom tot genade komen? - God wil, dat aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede; daarom moeten wij aan haar, of door onszelf, of door een ander, volkomenlijk betalen.

Vraag 13. - Maar kunnen wij door onszelf betalen? In generlei wijze, maar wij maken ook de schuld nog dagelijks meerder.

Vraag 14. - Kan ook ergens een bloot schepsel gevonden worden, dat voor ons betale? Neen; want ten eerste wil God aan geen ander schepsel de schuld straffen, die de mens gemaakt heeft; ten andere zo kan ook geen bloot schepsel den last van den eeuwige toorn GODS tegen de zonde dragen en andere schepselen daarvan verlossen.

Vraag 15. - Wat moeten wij dan voor een Middelaar en Verlosser zoeken? Zulk een, die waarachtig en rechtvaardig mens is, en nochtans ook sterker dan alle schepselen, dat is, die ook tegelijk waarachtig God is.

----------------

lezen: Job 9. Jobs antwoord aan Bildad

http://www.statenvertaling.net/bijbel/job/9.html

----------------

Van des mensen verlossing - Er moet betaald worden.

----------------

zingen ps.45: 6.

Data

Grootte 6.81 MB
Downloads 464
Aangemaakt 09-02-2013
Gewijzigd 18-02-2018

Download